سازمان غذا و دارو یک اداره دولتی است که یکی از راه های شناخت آن با استفاده از برچسب سیب سلامت می باشد. این سازمان مسئولیت تایید سلامت مکمل های غذایی، تجهیزات پزشکی، کالا های بیولوژیکی و فرآورده های خونی را برعهده دارد.
در این مقاله می خواهیم در مورد برچسب سیب سلامت و نکات مرتبط با آن توضیحاتی را خدمت شما بیان کنیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با سازمان غذا و دارو
سازمان غذا و دارو به دلیل فعالیت خود در تنظیم و توسعه داروهای جدید شناخته شده است. این سازمان قوانینی را در مورد آزمایشات بالینی که باید بر روی تمام دارو های جدید انجام شود، ایجاد کرده است. در حقیقت شرکت‌های داروسازی باید داروها را از طریق چهار مرحله آزمایش‌های بالینی آزمایش کنند تا بتوانند برای استفاده به بازار عرضه شوند. تاییدیه داروها که با علامت سیب سلامت مشخص می شود، می تواند برای شرکت هایی که به شدت درگیر توسعه دارو های جدید هستند، بسیار مهم باشد. بدون تایید آژانس، محصولات دارویی و غذایی نمی توانند برای فروش به بازار عرضه شوند.

آنچه که باید درباره برچسب سیب سلامت بدانید
برچسب سیب سلامت که درواقع لوگوی تجاری سازمان غذا و داروی کشور ایران است با ترکیب دو رنگ سبز و آبی طراحی می شود. این درحالی است که در مرکز این علامت، تصویر یک چشم را میبینیم که نشاندهنده نظارت سازمان غذا و دارو بر سلامت موارد غذایی و دارویی است. با کمی دقت متوجه می شویم که سیب سلامت از دو حرف لاتین F (غذا) و D ( دارو) تشکیل شده است. اطلاق این برچسب به مواد غذایی و دارویی به عنوان معیاری جهت تاییدیه نهایی این محصولات در نظر گرفته می شود. بدین ترتیب اطمینان حاصل می شود که این مواد از سلامت کامل برخوردار هستند و می تواند در بازار عرضه و فروش مواد دارویی پخش شوند.

اهمیت اخذ برچسب سیب سلامت برای مواد دارویی و غذایی
دارو ها و مواد غذایی بخش مهمی از سلامت جسمی و روانی افراد را شامل می شوند. چنانچه فرآیند تولید آنها بر اساس یک سلسه مراتب قانونی انجام پذیرفته باشد، می توان به آنها اطمینان کرد. مردم در صورتی اقدام به خرید این مواد غذایی و داروییی خواهند نمود که از سلامت آنها اطمینان خاطر داشته باشند. بنابراین اخذ برچسب سیب سلامت برای شرکت های تولید کننده دارو اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورت عدم مشاهده لوگوی سلامت بر روی مواد غذایی و دارویی به سرعت جمع آوری می شوند و مراکز عرضه کننده آنها نیز مشمول جریمه خواهند شد.

علامت سیب سلامت به چه محصولاتی اطلاق می شود؟

  • تمامی محصولاتی که مشمول علامت سیب سلامت می شوند باید توسط شرکت هایی تولید و عرضه گردند که پروانه ساخت دارند.
  • محصولات دارویی و غذایی الزاما باید دارای استاندارد های سازمان غذا و دارو باشند.
  • این محصولات می بایست از حداقل کالری برخوردار باشند.
  • در تولید و عرضه محصولات غذایی و دارویی که برچسب سیب سلامت را دریافت می کنند نباید بیش از حد مجاز، نمک استفاده شده باشد.
  • محصولات دارویی و غذایی باید تا حد امکان از مواد ارگانیک و طبیعی ساخته شده باشند.

وظایف سازمان غذا و دارو
امروزه، سازمان غذا و دارو، برچسب‌گذاری با علامت سیب سلامت، بهداشت و خلوص همه غذاها به جز گوشت و مرغ (توسط سرویس بازرسی و ایمنی مواد غذایی وزارت کشاورزی تنظیم می‌شود) را تنظیم می‌کند. همچنین ایمنی تامین خون کشور و سایر مواد بیولوژیک مانند واکسن ها و بافت های پیوندی را نیز تضمین می کند. دارو ها باید قبل از فروش یا تجویز بر اساس استانداردهای سازمان غذا و دارو آزمایش، تولید و برچسب گذاری شوند. این در حالی است که دستگاه ‌های پزشکی مانند ضربان‌ساز، سمعک و ایمپلنت ‌های سینه نیز توسط سازمان غذا و دارو کنترل می‌شوند. همچنین دستگاه های اشعه ایکس، اسکنر های سی تی، دستگاه های ماموگرافی و دستگاه های اولتراسوند نیز توسط سازمان غذا و دارو کنترل می شوند.

نتیجه گیری
تمامی مباحث مرتبط با حوزه سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شاید به همین دلیل است که سازمان غذا و دارو در ارزیابی میزان سلامت این محصولات بسیار دقیق و حساس عمل میکند. این در حالی است که مردم هم نسبت به گذشته آگاه تر شده اند و محصولات دارویی و غذایی را خریداری می کنند از سلامت کافی برخوردار باشند. به همین دلیل برچسب سیب سلامت به معنوان معیاری برای سنجش سلامت محصولات مختلف در نظر گرفته می شود. بهتر است این لوگوی سلامت را به خوبی بشناسیم و در هنگام خرید داروها به آن توجه کنیم. بدون تردید حفظ سلامت ما با سلامت مواد غذایی و دارویی که مصرف می کنیم رابطه مستقیمی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست